Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 16
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoGISI, U.; CHET, I.; GULLINO, M. L. Recent Developments in Management of Plant Diseases. Springer eBooks. 1 XV, 377p. digital. Plant Pathology in the 21st Century, Contributions to the 9th International Congress ;

Biblioteca(s): Ebooks.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoCHET, I. ed. Biotechnology in plant disease control. New York: Wiley-Liss, c1993 373p.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoSITRIT, Y.; BARAK, Z.; KAPULNIK, Y.; OPPENHEIM, A. B.; CHET, I. Expression of Serratia marcescens Chitinase gene in Rhizobium meliloti during symbiosis on alfalfa roots. Am. Phytopathol. Soc., v.6, n.3, p.293-298, 1993.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoOPPENHEIM, A. B.; CHET, I. Cloned chitinases in fungal plant-pathogen control strategies. Tibtech, v.10, p.392-394, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoINBAR, J.; CHET, I. Detection of chitinolytic activity in the rhizosphere using image analysis. Soil Biol. Biochem., v.23, n.3, p.239-242, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoINBAR, J.; CHET, I. Detection of chitinolytic activity in the rhizosphore using image analysis. Soil Biology and Biochemistry, v. 23, n. 3, p. 239-242, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoBROGLIE, K.; CHET, I.; HOLLIDAY, M.; CRESSMAN, R.; BIDDLE, P.; KNOWLTON, S.; MAUVAIS, C. J.; BROGLIE, R. Transgenic plants with enhaced resistance to the fungal pathogen Rhizoctonia solani. Science, Washington, v. 254, p. 1194-1197, Nov. 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoPATTERSON, N. A.; CHET, I.; KAPULNIK, Y. Effect of nycorrhizal inoculation on nodule initiation, activity and contribution to legume productivity. Symbiosis, v.8, n.1, p.9-20, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoBARAK, R.; CHET, I. Lectin of Sclerotium rolfsii: its purification and possible function in fungal-fungal interaction. J. Appl. Bacteriol., v. 69, n. 1, p. 101-112, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoCHET, I. ed. Innovation approaches to plant disease control. New York: John Wiley, c1987. 372p. il. (Wiley series in ecological and application microbiology) PADCT

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
11.Imagem marcado/desmarcadoCHET, I. ed. Innovative approaches to plant disease control. New York: J. Wiley, 1987. 372p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Florestas.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
12.Imagem marcado/desmarcadoELAD, Y.; CHET, I.; BAKER, R. Increased growth response of plants induced by rhizobacteria antagonistic to soilborne pathogenic fungi. Plant and soil, v.98, p.325-330, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
13.Imagem marcado/desmarcadoELAD, Y.; CHET, I.; BAKER, R. Increased growth response of plants induced by rhizobacteria antagonistic to soliborne pathogenic fungi. Plant Soil, v. 98, n. 3, p. 325-330, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
14.Imagem marcado/desmarcadoSPIEGEL, Y.; COHN, E.; CHET, I. Use of chitin for controlling plant parasitic nematodeos. I. Direct effects on nematodeo reproduction and plant performance. Plant and Soil, v. 95, p. 87-95, 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
15.Imagem marcado/desmarcadoOKON, Y.; CAKMAKCI, L.; NUR, I.; CHET, I. Aerotaxis and chemotaxis of Azospirillum brasilense. Microb. Ecol., v.6, p.277-280, 1980.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
16.Imagem marcado/desmarcadoCHET, I.; MITCHELL, R. Ecological aspects of microbial chemotactic behavior. Ann. Rev. Microbiol., v.30, p.221-239, 1976.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 16
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/09/2022
Data da última atualização:  08/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DUTRA, M. DA C. P.; VIANA, A. C.; PEREIRA, G. E.; NASSUR, R. de C. M. R.; LIMA, M. S.
Afiliação:  MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; ARÃO CARDOSO VIANA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Ouricuri, Departamento de Agroindústria, Estrada do Tamboril s/n, Vila Quixadá CEP 56200-000, Ouricuri, PE, Brazil; MARCOS dos SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil.
Título:  Whole, concentrated and reconstituted grape juice: impact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 343, 128399, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance- liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/ mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality.
Palavras-Chave:  Bebidas funcionais; Composição dos alimentos; Compostos bioativos; Functional beverages; Processamento de comida; Suco de uva.
Thesagro:  Uva.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Food composition; Food processing; Grape juice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146262/1/Whole-concentrated-and-reconstituted-grape-juice-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60006 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional